Keramiker & konstnär

En mångsysslande konstnär från Småland med keramiken i botten och förkärlek för "skrot". Att skapa är något jag gjort sedan barnsben.

Lera är så fantastiskt och har varit mitt främsta uttryckssätt sedan 1980-talet. Jag jobbar både skulpturalt och med bruksgods. Min främsta inspiration hämtar jag från havet och människorna som lever och verkar där.

Jag har alltid varit nyfiken på att prova nya material. I mina skulpturer använder jag ofta både trä, plåt, tråd och sten. Bl.a gör jag båtar av drivved med segel av rostig plåt och frodiga änglar i lera med krulligt hår av ståltråd. Ibland tar jag till penslen, då blir det bilder i akvarell, blandteknik eller olja.

Just nu är jag nyfiken på olika former av rakubränning. Expriementerar med detta efter många inspirerande kursdagar på Gotland hos den skicklige Dan Leonette. Det är lika spännande varje gång att se resultaten efter en bränning!

Ingbritt Lundqvist, keramiker och konstnär

Ateljé Ödebo

Jag har min ateljé i Ödebo, ca 2 km från Preem i Ålem. I början på juni, sammma dag som Ålems marknad, har vi under några år haft en uppskattad och välbesökt "Nostalgidag" med bilträff och konstutställning. Där är alla välkomna att beundra veteranfordon och konst, fynda på loppis och ta sig en fika i trädgården. Bosse "Bildoktorn" Andersson var en mycket omtyckt konferencier hela dagen 2019.

Bosse Bildoktor var konferencier hela dagen 2019 Ödebo Nostalgidag med bilträff och konstutställning Ödebo Nostalgidag med bilträff och konstutställning
Hitta till Ingbritt Lundqvist

Ingbritt Lundqvist
Ödebo 414
384 93 ÅLEM

072-503 22 26
ingbrittlundqvist@live.se